Радионица за децу са темом значаја воде и рециклаже

2022-03-30 21:29:19

У просторијама Основне школе „Живко Томић“ 22.03.2022.године, поводом светског дана воде, је реализована  радионица са темом значаја воде и  рециклаже. Ученици су током ове радионице имали прилику да стекну нова сазнања о рециклирању али и о води без које нема живота на земљи.

У сарадњи са Секо паком представници Јавно комунално стамбеног предузећа „Топола“  одржали су најпре  предавање,  а потом и радионицу поводом Светског дана вода. Радионицу су водили Владимир Изљамовић и Наталија Радовановић. Ученици првог образовног циклуса су пажљиво пратили и активно учествовали у дискусији о значају вода, као и у едукативном предавању о предностима рециклирања, правилним сортирањем отпада и могућностима за поновну употребу. Радионицу су активним учешћем пратили ученици трећег и четвртог разреда из матичне школе и издвојеног одељења из Винче. У наставку је уследила радионица, па су ученици од пластичних флаша, кутија, папира, правили разне занимљиве и корисне предмете.

Циљ ове радионице био је да се основци упознају са значајем воде, очувањем животне средине и поновном употребом материјала-рециклажом.

Сва деца су добила поклон од Секо пака.