POSADI SVOJ HLAD – PODELA BESPLATNIH SADNICA

2021-04-05 13:21:42

 

PODELA BESPLATNIH SADNICA BELOG JASENA GRAĐANIMA TOPOLE

Opština Topola se uz podršku građana uključila u projekat Posadi svoj hlad koji podrazumeva akciju pošumljavanja Srbije. Topola je dobila 100 sadnica belog jasena koje će biti deljene građanima u petak, 9. aprila 2021. godine na uglu Bulevara kralja Aleksandra i ulice Knjeginje Zorke (kod IDEA marketa) sa početkom u 12 časova.

Svi zainteresovani građani moći će da dođu i preuzmu svoju sadnicu belog jasena sa uputstvom za sadnju. Sadnice se dele besplatno, i to jedna sadnica po osobi. Građani mogu posaditi sadnice na svojim parcelama, a prijavljivanjem JKSP Topola - Goranu Iviću na 064/8531-085 mogu izraziti želju da sadnicu posade na javnoj površini, na lokacijama koje su jasno određene. U akciju su posebno uključene sve osnovne škole opštine Topola.

Zbog ispunjavanja ciljeva projekta, neophodno je nakon sadnje, fotografisati se i poslati fotografije sa lokacijom sadnje na akcija@posadisvojhlad.rs.

Ukoliko i samostalno postavljate fotografije na vaše društvene mreže, neophodno je označiti na objavama @posadisvojhlad @opstinatopola @jksptopola @zelenigradtopola

Šumske površine Topole zahvataju 5.205 ha, odnosno 15% ukupne površine topolske opštine.    Planirani optimum pošumljenosti Republike Srbije iznosi 40%.

Akcijom Posadi svoj hlad, građani Topole preuzimaju aktivno učešće u pošumljavanju naše Opštine, uz podršku Opština Topola i JKSP Topola. Još jedan korak ka izgradnji Zelenog grada Topole.