AKCIJA SAKUPLJANJA STAKLA

2023-04-07 13:38:57

Povodom obeležavanja Svetskog dana planete, JKSP Topola uz podršku @sekopak i vrednih mališana iz PU "Sofija Ristić", i Gradske biblioteke "Radoje Domanović", 20.aprila 2023. godine, organizuje akciju sakupljanja stakla, ispred zgrade JKSP "Топола", od 07:00 do 12:00 časova.
 
Pozivamo građane da kada pođu na pijac u četvetak, 20.4. da svrate do štanda JKSP/Sekopak ispred zgrade komunalnog i da donesu staklene jedinice (flaše, tegle) i time pomognu očuvanju naše životne sredine.
 
Staklo je materijal koji je 100% reciklabilan i može da se reciklira bezbroj puta, ali za razgradnju stakla u prirodi, potrebno je i do 4000 godina. Zato je važno da sprečimo bacanje stakla na deponije i smetlišta i da zaštitimo naše okruženje i našu Planetu.
 
Svetski dan Planete se obeležava od 2009. godine, od usvajanja rezolucije Generalne skupštine UN. Začetak ideje je nastao 1970. godine kada je glavna smernica bila posvećenost miru i usvajanju zaštite životne sredine kroz nacionalne agende.
 
Od samog početka, kao javno, komunalno i stambeno preduzeće, aktivno doprinosimo zaštiti maše životne okoline, kroz rad svakog člana našeg kolektiva.
 
Ove godine, u nastojanju da aktivno pružamo doprinos zaštiti naše životne sredine, pozivamo vas da INVESTIRATE U PLANETU i da DONESETE STAKLO!
 
Za građane koji donesu 5 ili više jedinica (tegli/flaša) slede nagrade.
Za sve koji imaju veće količine stakla, JKSP Topola stoji na raspolaganju za kućno preuzimanje, pozivom na broj: 034/6811-075
 
Vaš JKSP Topola