PRINUDNA IZMENA PLANA VODOSNABDEVANJA

2019-11-21 13:23:24

Usled izuzetno niskih rezervi pijaće vode, zbog krajnje malog dotoka sirove vode, prinuđeni smo da neplanski obustavimo vodu svim korisnicima u 22 časa.

Urbani deo Topole dobiće vodu u 06 časova 22.11.2019, a korisnici u naseljima Vinča, Plaskovac i Lipovac, koja su planirana za 22.11 u 8 časova, tek po stvaranju uslova.

Dotok sa svih izvorišta u Jarmenovcima varira između 11 i 12 l/s i približava se, do sada zabeleženom, minimumu od 10 l/s (2007 godina).

Gradska izvorišta rade, bez prestanka, već 5 meseci, što može dovesti do kvarova na uređajima, koji nisu predviđeni za tako dug, konstantan rad.

Trenutni nivo rezervi iznosi 3,7m, a očekuje se dalji pad, obzirom da izuzetno niski dotok ne može da podmiri potrebe korisnika. 

Iako je trenutna potrošnja u okvirima normalne i očekivane, neophodno je ponoviti apel za štednju pijaće vode, kako bi se uslažilo stanje.

Na žalost, prognozirane vremenske prilike i trenutno stanje ukazuju na neophodnost rigoroznijih restriktivnih mera, kako bi se održao sistem i obezbedila voda samo za prioritetne korisnike (škole, vrtići, zdravstvene ustanove i slično).

Situacija se konstantno prati i pripremaju projekcije za naredni period.

Redovno ćemo Vas obaveštavati o svim novim okolnostima.